« Revista ASLRQ
Florin Dragu - Esenţa existenţei umane

 

Omul

 

    O fiinţă frumoasă cu un aspect deosebit şi un farmec aparte, indiferent de culoare, sex sau înfăţişare.
Este ceva divin să vezi oameni fericiţi şi împliniţi, să-i simţi cu mintea limpede şi frumoasă, care trăiesc cu sufletul, aşa ar trebui să arate omul în splendoarea existenţei lui.
În schimb te doare când vezi suferinţă şi oameni încărcaţi de poveri şi greutăţi pe care nu le mai pot duce, care-şi caută alinarea în băutură sau droguri şi ajung să facă fapte nedemne din disperare sau împăcaţi cu o viaţă grea se sting în suferinţă.
Te doare însă şi mai tare să vezi oameni cu mintea întunecată şi plină de răutate, falşi, parşivi şi mincinoşi care se scaldă în bogăţie dar săraci în existenţa lor, care trăiesc în inconştienţă majoră şi întuneric profund, sunt cei mai de plâns oameni de pe acest pământ.
Falsitatea şi inconştienţa atunci când sunt afişate dezvăluie un caracter grotesc greu de înţeles pentru un om cu adevărat normal.
Chiar dacă înveţi să fii fals cu mare măiestrie şi să ascunzi prin minciună şi parşivism urâtul din tine nu faci decât să te duci în beznă şi mai adânc dar niciodată nu este prea târziu în a reveni la o viaţă normală, frumoasă şi împlinită.
Dacă eşti om nu visezi la palate şi bogăţii fără limită văzând suferinţă în jur.
Încercaţi să nu mă înţelegeţi greşit pentru că nu vreau să învinovăţesc pe nimeni, doresc doar să facem împreună o lume mai bună în care fericirea şi bunătatea să guverneze pe acest pământ iar dragostea ce izvorăşte din sufletele noastre să fie lăsată să iasă la iveală cât mai mult posibil.
Realism înseamnă să fim conştienţi că răutatea produsă de mintea umană nu va putea dispare niciodată şi nu putem visa la o lume perfectă dar nici să ne îndreptăm spre o lume stăpânită de minţi întunecate nu este bine.
Dacă energia divină vie care ne-a creat este numai dragoste şi bunătate noi de ce să trăim altfel?
Pericolul cel mai mare pentru minţile umane îl reprezintă: alcoolul, sexul şi substanţele produse de chimia modernă care ne scot din starea de normalitate şi ne duc în compromis de unde cu greu se mai poate ieşi.
Alcoolul nu a făcut decât rău dintotdeauna iar un alcoolic apare ca un om labil psihic ce creează notă discordantă cu realitatea fiind un inadaptat la viaţă.
Sexul duce fiinţa umană către rădăcinile existenţei umane iar cei care cred că relaţiile sexuale cât mai numeroase le fac viaţa împlinită se înşeală amarnic şi devin surse de răutate şi nebunie având o minte înnodată şi defectă.
Pericolul cel mai mare îl reprezintă totuşi la femei pentru că femeia are sarcina divină de a da viaţă şi nu are voie să se joace cu corpul ei.
O femeie care schimbă bărbaţii crezând că aşa îşi trăieşte viaţa are o minte naivă şi slabă, ajunge în final să trăiască în suferinţă şi chin pentru că perioada de aşa zisă euforie sexuală trece repede şi ajunge să-şi dea seama că s-a consumat mai devreme decât era normal şi nu mai poate dezvolta sentimente curate venite din suflet.
Mintea adună amintiri în subconştient, această memorie temporară pe care o avem şi dacă se strâng mizerii prea multe ne vor afecta profund existenţa pentru că vor reveni în timp făcându-ne viaţa grea şi reducând şansele unei vieţi normale.
O fată conştientă ştie că puritatea corpului îi asigură şi puritatea în gândire şi îi dă şansa să ducă o viaţă împlinită.
Ea caută să-şi facă o familie adevărată curând, undeva până în douăzeci de ani, pe care o apără cu preţul vieţii dorind copii din dragoste pură şi un singur bărbat în viaţă cu care să se împlinească, să trăiască în dragoste şi armonie deplină.
Femeia când se apropie de cincizeci de ani suportă transformări hormonale majore care-i schimbă viaţa însă copiii făcuţi din tot sufletul şi un soţ căruia i-a fost fidelă şi credincioasă ar trebui să-i asigure echilibru şi armonie până la sfârşit, altfel riscă să trăiască mai mult singură după o anumită vârstă cu gânduri greu de dus.
Femeia este aceea care ţine casa cu adevărat, ea hotărăşte când îşi face familie aşa că este bine să facă o singură alegere mai mult decât potrivită.
Se poate trăi aşa numai dacă cei doi se concentrează unul asupra celuilalt şi au un singur ţel, acela de a da toată dragostea celui cu care îşi împarte viaţa indiferent prin ce trec de-a lungul timpului pentru că există metode diabolice de a distruge un cuplu.
Dacă unul este ocupat şi uită să mai dăruiască dragoste celălalt are obligaţia să dea şi mai multă pentru că dragostea ţine o viaţă ca şi sufletul din noi şi numai cine uită de ea trăieşte fără dragostea din suflet.
Substanţele produse de chimia modernă: droguri, etnobotanice şi substanţele interzise cum sunt denumite majoritatea reprezintă pericolul extrem pentru noi oamenii pentru că ajunse în corp dereglează creierul şi fac ca mintea noastră să nu mai poată funcţiona bine ducându-ne în pericol şi de cele mai multe ori în compromis şi viaţă falsă.
Sunt extrem de periculoase pentru că pot ajunge în corpul nostru fără voia noastră prin orice intră în contact cu corpul sau prin ce introducem în organism şi sunt diabolice pentru că extrem de greu ne dăm seama că ne modifică stările şi ne schimbă comportamentul iar în final produc boli nedorite organismului şi de multe ori moartea. 
Avem parte de ele fără să ne dăm seama şi fără voia noastră prin ceea ce mâncăm, prin ce bem de multe ori, prin orice intră în contact cu corpul sau chiar prin medicamente de tot felul şi este un mare păcat şi mare rău făcut oamenilor tot de oameni care trăiesc în beznă şi îşi doresc tovarăşi de drum luaţi cu forţa.
Este bine să vă conştientizaţi starea de normalitate şi să vă menţineţi mintea limpede ca un izvor de munte, orice abatere de la această stare să vă dea de gândit şi să nu acceptaţi alta pentru că este indusă artificial şi vă face să duceţi o viaţă falsă şi fără sens.
O oră este suficient ca să fie distrusă o viaţă de om şi să fie curmat un destin, să fie dus pe un drum întunecat şi nedorit, de aceea este bine să nu cedaţi de la principiile fixate prin educaţia pe care a-ţi primit-o nici măcar cu preţul vieţii.
Mintea noastră este atacată cu aceste substanţe din exterior.
Din păcate răutatea pe acest pământ apare numai din minţi bolnave şi tulburate de aceşti factori externi care depărtează omul de energia divină vie care ne-a creat şi de viaţa reală şi împlinită.
De alcool te poţi feri dacă nu consumi, de sexul întâmplător te fereşti dacă-ţi faci o familie adevărată însă de aceste substanţe diabolice este extrem de greu să te fereşti şi este păcat că ne facem rău singuri şi ajung din ce în ce mai mulţi oameni să trăiască aşa cum nu-şi doresc iar planeta noastră se cufundă în viaţă falsă, tristeţe şi manipulare grotească. 
Omul în starea lui de normalitate este calm, cu mintea limpede şi frumoasă, fără răutate în el iar starea de fericire interioară şi dragoste ne-o creează energia divină vie care vine din suflet şi atât, orice alte substanţe care creează alte stări practic otrăvesc sufletul, pe Dumnezeu, făcând mult rău şi ducând oamenii în viaţă falsă.
Cine umblă cu aşa substanţe atrage un rău extrem asupra lui şi a celor dragi de care este legat cu sufletul.
Satana, demoni, anticristul, vrăjitoare şi alte hidoşenii nu există decât în minţi umane care şi-au pierdut limpezimea.
Răutatea a existat într-o primă etapă, primitivă, când oamenii îşi făceau rău în mod direct şi grotesc trăind cu gânduri negre ce-i chinuiau toată viaţa, a doua etapă a fost când au apărut armele şi bombele şi răul s-a făcut cu mai multă uşurinţă omenirea având parte de două războaie mondiale în care au fost omorâţi mulţi oameni şi s-a făcut mult rău acestei planete iar etapa a treia şi ultima este aceasta în care am ajuns acum când datorită substanţelor interzise din produse alimentare, produse de cosmetică, întreţinere casnică şi materiale de construcţii au murit deja mai mulţi oameni decât în cele două războaie mondiale de diverse boli şi întâmplări nedorite iar răul se face cu o uşurinţă extremă.
Când Dumnezeu va considera că nu mai avem cale de revenire la o viaţă normală va face în aşa fel încât să dispărem ca fiinţe.
Einstein a fost cel care a sesizat foarte bine că frigul nu există ci este lipsa căldurii, întunericul nu există ci este lipsa luminii şi tot ce ţine de răutate este lipsa credinţei pure.
Ar fi bine să acceptăm că am apărut ca orice fiinţe din jurul nostru ca urmare a unei evoluţii îndelungate.
Poate pe parcurs am avut un aspect ceva mai primitiv şi animalic dar suntem o specie ca şi celelalte de pe planeta noastră şi am ajuns să arătăm aşa cum suntem acum.
În timp îndelungat înfăţişarea noastră se va schimba încă destul de mult.
Ne place să ne punem în centrul tuturor lucrurilor fără să vedem că suntem doar trecători prin timpul fără sfârşit.
Am ajuns să dominăm celelalte fiinţe de pe această planetă dar nu asta este menirea omului ci aceea de a trăi în înţelegere şi armonie cu tot ce-l înconjoară.
Dacă mergeţi la grădina zoologică şi priviţi cu putere în ochi un urangutan o să-i simţiţi mintea care este neputincioasă şi la un stadiu de dezvoltare redus dar o să vedeţi că este limpede şi fără răutate.
Dacă ar avea acest program numit minte ceva mai evoluat ar vrea să doarmă pe un pat, să se îmbrace frumos şi să se îngrijească altfel dar atât poate deocamdată.
Dacă faceţi acelaşi lucru cu un om plin de răutate o să-i simţiţi parşivismul şi nebunia unei minţi tulbure şi chiar dacă programul este evoluat poate fi considerat o fiinţă mai puţin valoroasă ca cealaltă care este mai fericită în existenţa ei şi mai aproape de energia divină vie din suflet.
Nu va exista niciodată perfecţiune dar evoluţia noastră ne obligă să devenim fiinţe superioare cu un nivel ridicat de cunoaştere şi înţelegere aşa încât să ne dovedim nouă, celorlalte fiinţe cu care convieţuim, naturii care ne înconjoară şi mai ales energiei divine vii care face să existe această planetă şi viaţă pe ea că omul este capabil să evolueze pe un drum bun şi frumos.
Chiar dacă vedem că mulţi se zbat în neputinţă şi răutate nu este decât o stare tranzitorie lipsită de sens şi dacă nu vrem să mergem către o dispariţie a noastră nedemnă atunci este nevoie să ne regăsim calea existenţei în sufletul nostru, este la îndemâna fiecăruia dintre noi, uşor şi atât de simplu.
Avem un corp, o minte şi un suflet atât şi nimic mai mult.
Corpul îl moştenim genetic de la părinţii noştri, de la bunicii şi strămoşii care au făcut să existăm şi ducem cu noi o moştenire genetică unică.
Avem însă şansa să vindecăm boli şi putem face mult bine acestui corp cu energia divină vie care vine din suflet dacă ştim să trăim aşa cum se cuvine.
Mintea este un program care evoluează de la o generaţie la alta susţinut de creier şi nu poate lucra perfect acest program pentru că procesează tot ce dau simţurile.
Când apare viaţa în procesul de concepţie şi se deschide fereastra, energia divină vie are grijă de tot ce ţine de orice fiinţă iar când se dezvoltă creierul apare şi mintea – acest program ca un câmp de energie proprie creierului care-l face să funcţioneze până la sfârşit.
Funcţionăm pe bază de gânduri care sunt unde de energie dezvoltate de mintea noastră, de acest program şi orice acţiune a noastră este rezultatul unui gând care se transmite la creier ce dă comanda mai departe organismului.
Toate fiinţele din infinitul care ne înconjoară dezvoltă gânduri la fel ca şi noi, este limbajul comun de comunicare.
Energia divină vie şi natura nu dezvoltă gânduri iar comunicarea se face în mod direct prin energia divină vie.
Când mintea dezvoltă un gând el ajunge şi la suflet de unde căpătăm un răspuns imediat, acea intuiţie de care vorbim, după care ne pot veni diverse gânduri-unde de energie din jur de la alţi oameni sau de la tot felul de antene care ne perturbă funcţionarea şi existenţa.
În energia divină vie nu există mişcare şi nici timp, tot ce înseamnă gânduri-unde de energie emise de fiinţe se transmit instantaneu oriunde în infinit.
Gândurile-aceste unde de energie care ajung la energia divină vie prin infinitatea de ferestre pe care le deschide şi prin care se face comunicarea cu voia ei sunt cele mai importante în existenţa noastră în rest fiecare fiinţă are o modalitate proprie de a comunica verbal.
Indiferent ce limbaj de comunicare prin viu grai se foloseşte gândurile dezvoltate de orice minte arată la fel aşa că putem comunica prin gânduri cu orice fiinţă din jur.
Natura are viaţă însă nu dezvoltă gânduri, Dumnezeu trăieşte direct prin ea şi oricine are o legătură bună cu sufletul poate comunica şi cu plantele direct prin energia divină vie.  
Gândurile sunt necesare numai fiinţelor pentru a transmite comenzi la creier organismului.
De aceea vorbele nu contează pentru energia divină vie şi nici alte sunete scoase de diverse vietăţi ci doar gândurile şi sentimentele.
Prin gânduri putem comunica cu orice are viaţă în jurul nostru nu numai cu Dumnezeu.
Ce vine din interiorul nostru de la energia divină vie este greu de perceput pentru că vine din noi, în schimb ce vine din exterior şi se traduce prin simţurile noastre este evident şi avem tendinţa să ne ghidăm viaţa pe un drum greşit fără să ne dăm seama.
Tot ce vine din suflet este bun fiind singura cale normală a existenţei noastre şi este bine să ascultăm de sufletul nostru tot mereu fără să ne lăsăm conduşi de alte gânduri rele ce vin din afara noastră.
Este nevoie să reparăm o greşeală făcută din neglijenţă şi să nu facem rău cu bună ştiinţă niciodată pentru că numai aşa întărim legătura cu energia divină vie.
Atunci când ne facem apariţia în pântecul mamei mintea este de o puritate desăvârşită.
Este bine să conştientizăm că al nostru creier este ca un fel de calculator de o complexitate greu de imaginat şi el susţine acest program numit minte şi este bine să avem grijă de amândouă.
Creierul dacă este afectat prin diverse metode atunci mintea nu mai poate funcţiona bine iar dacă mintea este virusată apar probleme în gândire greu de eliminat şi toate acestea duc la o funcţionare a noastră incorectă şi trecerea în viaţă falsă.
Este de reţinut că minciuna înnoadă mintea şi o distruge
făcând-o fără limpezime, cu multe defecte şi pregătind-o pentru rău.
Mintea este cea mai importantă în existenţa noastră, ne diferenţiază pentru că este aceea care face legătura cu sufletul şi alege în final drumul existenţei noastre.
O minte limpede şi frumoasă dă valoare cu adevărat omului.
Sufletul nostru este infinit, chiar dacă-l simţim de multe ori ca un ghem în jurul inimii este o fereastră în energia divină vie care se deschide mai mult sau mai puţin după cum reuşim să trăim viaţa.
Avem cu noi toate tainele vieţii şi ale universului.
Veţi vedea de ce spun asta şi ce putem face dacă avem credinţă în suflet şi conştientizăm că trăim cu energia divină vie în noi care dă viaţă în tot infinitul şi are puteri fără limită.
Totul este să ne dăm seama permanent la modul cel mai realist că suntem atât de mici încât ar fi bine să înţelegem ce este modestia şi puritatea în tot ceea ce facem.
Sufletul îl primim de la energia divină vie şi reprezintă viaţa pentru noi iar fără el nu putem trăi.
Omul tinde tot mereu spre armonie între minte, corp şi suflet dar din necunoaştere majoritatea se pierd şi ajung ca într-o viaţă să trăiască doar scurte perioade de fericire interioară care se uită în timp fără să realizăm că depinde doar de noi să ne împlinim viaţa cu adevărat.
Omul este liant de corp – minte – suflet şi dacă am şti să dezvoltăm sentimente de dragoste curate venite din suflet cu o putere fără margini am reuşi să trăim pe alte coordonate greu de înţeles deocamdată.
Mintea noastră ar deveni şi ea de o limpezime fără egal de la energia divină vie care izvorăşte din suflet şi ne poate încărca corpul.
Doar să ne găsim persoana potrivită care să deschidă portiţa numită suflet şi să avem credinţă pură în sufletul nostru.
Atât ne trebuie şi vă asigur că este singurul mod de a ne ridica din existenţa aceasta întâmplătoare, din viaţa noastră trăită cu mintea fără perfecţiune şi greu de înţeles de cele mai multe ori.
Sufletul nostru este viu şi dacă reuşim să dăm dragostea ce izvorăşte din el cu o putere fără limite, să avem încredere în el, să fim buni şi cu gânduri curate atunci vom simţi viaţa cu adevărat şi vom trăi în armonie şi cu Dumnezeu ajungând acolo unde ne este locul şi menirea.
Nu trebuie să ne fie frică nici măcar de Dumnezeu pentru că nu asta vrea ci să trăim frumos şi demn pe acest pământ, plini de dragoste şi bunătate, aşa cum este El.
Dragostea din suflet nu este o joacă şi este singura care face minuni şi aici pe pământ.
Încercaţi să trăiţi plini de dragoste şi bunătate şi o să-mi daţi dreptate, veţi căpăta puteri venite din suflet din ce în ce mai mari.
Nu este nevoie să ne izolăm în sihăstrie şi să ne creem suferinţă singuri ca să ne apropiem de energia divină vie. Este o metodă greşită pentru că sufletul nostru vrea să se împlinească prin dragoste şi este nevoie să dăm dragostea din suflet unei persoane cu care să ne împlinim viaţa cu adevărat.
Suferinţa nu este pe placul sufletului şi-l ajută pe cel care are credinţă pură să treacă peste greutăţi în viaţă
vindecându-l de boli şi dându-i putere de viaţă.
Corpul nostru este ca o uzină chimică de o complexitate enormă iar energia cu care funcţionăm este vie şi are puteri fără limită, doar să avem credinţă, dragoste şi bunătate şi atunci cu gândul putem cere energiei divine vii să facă multe, inclusiv să ne vindece de boli.
Medicamentele ne fac mai mult rău decât bine.
În majoritatea cazurilor ele tratează efectele substanţelor interzise care ajung în corpul nostru şi a microcipurilor plantate în noi care sunt imprevizibile şi greu de anticipat de multe ori iar medicina nu recunoaşte asta aşa cum nu recunoaşte nici existenţa lui Dumnezeu fiind pe un drum din ce în ce mai greşit şi îngroşând hora nebuniei pe acest pământ.
Microcipurile din pielea capului se depistează prin frecare cu unghia a fiecărui milimetru din piele iar acolo unde se găseşte un punct dureror care prin frecare devine şi mai dureros şi se inflamează se află un microcip şi trebuie ars-cauterizat, este cât un vârf de ac şi face ravagii în fiinţa noastră.
Dacă ni se pun în mâncare şi ajung să se fixeze în interiorul stomacului ne fac rău prin substanţele care le degajă însă nu ne influenţează gândurile şi funcţionarea minţii.
Mâncarea, lichidele, produsele de întreţinere casnică şi personală otrăvite cu diverse substanţe ne fac extrem de mult rău mai ales dacă nu ne dăm seama şi avem parte de ele pe termen lung pentru că ne schimbă stările, ne încetinesc activitatea cerebrală şi ne fac să trăim cu sufletul închis pentru că este otrăvit şi se retrage iar în final prin slăbirea organismului ne produc boli diverse.
Înainte de orice tratament trebuiesc eliminate microcipurile cât mai bine cu putinţă şi curăţat corpul de orice urmă de otrăvuri care au ajuns în organism şi veţi vedea că nu este nevoie de medicamente decât în cazuri foarte rare.
Fiţi extrem de atenţi la stările pe care le aveţi, la gânduri şi la activitatea cerebrală şi o să reuşiţi să vă desprindeţi din capcanele în care sunteţi traşi cu forţa.
Un somn întrerupt pe timpul nopţii, gânduri multe amestecate ce duc la un comportament instabil, ochi înroşiţi, senzaţia de gură uscată, creşterea dorinţei de sex peste limite normale, urină colorată, stare de agitaţie, senzaţia de creier strâns, senzaţia de frig, bătăi ale inimii mai puternice şi sacadate, dureri de cap, slăbirea vederii sunt câteva din simptomele otrăvirii organismului nostru.
La unii oameni este suficientă doar o lucrare dentară ca să le fie controlate gândurile, depinde cât de evoluat este programul la fiecare şi cât de bună este legătura cu sufletul.
Prin aceste substanţe interzise şi microcipuri ni se ia dreptul la viaţă şi fericire.
Singura care vindecă orice boală a fost şi va rămâne credinţa pură în Dumnezeu.
Medicina are rolul ei şi este importantă în cunoaşterea noastră dar va trebui să ţină seama de energia divină vie cu care existăm şi este nevoie să învăţăm oamenii să dezvolte metode de autovindecare.
Energia divină vie este aceea din care apar universurile şi are totul în componenţa ei iar sănătatea corpului nostru depinde în final de sufletul nostru.
Religia a avut şi ea un rol important în evoluţia omenirii şi a adus de multe ori stabilitate, deşi au fost perioade nu tocmai plăcute de-a lungul timpului în care a făcut mult rău dar va trebui să înţelegem că avem un singur Dumnezeu – această energie divină vie, forma de viaţă supremă în infinitul care ne înconjoară.
Să încercăm să ne găsim cu adevărat un numitor comun în credinţa pe care o purtăm în suflet toţi oamenii de pe acest pământ şi să trăim aşa cum ne vrea Dumnezeu, plini de dragoste şi bunătate cu toţii.
Ar fi bine să învăţăm să trăim cu adevărat şi nu doar să supravieţuim aşa cum facem majoritatea.
Nu degeaba este energia divină vie numai dragoste şi bunătate, încercaţi să faceţi un efort conştient şi să înţelegeţi iar fericirea divină venită din suflet este fără egal.
Ar fi bine să ne trezim cât mai mulţi pentru că tot răul acesta care stăpâneşte lumea are o provenienţă din timpuri mai vechi şi este ca un tăvăluc cu inerţie mare ce se va opri foarte greu iar fără efort şi sacrificii nu vom reuşi să oprim acest rău distrugător şi să trăim o viaţă împlinită, în dragoste şi bunătate.
Nu cred că ne dorim să facem vânzare de medicamente de dragul comerţului ca să ne distrugem sănătatea şi poate ar fi bine să folosim energia divină vie cu puteri fără limită din noi care poate vindeca orice boală.
Acolo nu există boli şi nici răutate numai că dragostea şi bunătatea fără margini se înfurie când primeşte suferinţă prea multă.
Să încercăm să privim cu îngăduinţă oamenii din jur şi să nu lăsăm interesele materiale să conducă în defavoarea vieţii.
Nici suferinţa venită din suflet nu se tratează cu medicamente din simplul motiv că sufletul se vindecă singur având puteri fără limită iar medicamentele în acest caz nu fac decât să slăbească legătura minţii cu sufletul şi produc mai mult rău.
Aveţi credinţă în sufletul pe care-l purtaţi şi veţi primi o răsplată divină pentru încrederea şi bunătatea pe care o daţi de la energia divină vie care ne-a creat.
Religiile ar trebui să aducă pace şi înţelegere pe acest pământ şi poate ar fi bine să se ajungă la un numitor comun mai curând.
Să credem cu toţii în Dumnezeu şi atât, în această energie divină vie care există şi ar fi suficient să avem cu toţii aceeaşi credinţă ca să aducem armonie şi fericire cu adevărat pe tot pământul.
De politică nici nu ar trebui să mai vorbim pentru că este complet inutilă şi reprezintă oarecum bomboana de pe coliva umanităţii pe care ne-o pregătim singuri cu mintea noastră defectă.
Nu avem nevoie de şefi care să ne conducă viaţa pentru că nu suntem roboţi sau de oameni care să vânture vorbe ci este nevoie să facem cu toţii activităţi utile nouă şi acestei planete.
Tare mult aş vrea să fiu înţeles şi nu judecat.
Oamenii de ştiinţă ar fi bine să accepte că aşa cum Einstein avea credinţă în Dumnezeu ar trebui să avem şi noi toţi pentru că de acolo din energia divină vie ne vor mai veni cunoştinţe deosebite care să ne lumineze existenţa iar în cercetările noastre să fim lipsiţi de gânduri necurate pentru că dăm dovadă de o gândire măruntă şi meschină.
Sufletul din noi ne înţelege foarte bine şi nu-l putem păcăli, ne păcălim singuri aşa cum şi atunci cănd facem rău altora ne facem singuri rău.
Unii semeni de-ai noştri îşi doresc putere cu care să conducă alţi oameni şi să facă rău în jur dar nu au nici măcar capacitatea să se vadă pe ei aşa cum sunt cu adevărat, nu au puterea să trăiască în armonie şi dragoste cu cei din jur.
Este nevoie să încurajăm şi să dezvoltăm activităţi care ne încântă existenţa şi ne fac viaţa împlinită.
Dacă vedem familii fericite şi perechi de îndrăgostiţi din tot sufletul să-i aprobăm şi să-i privim cu încântare şi înţelegere, să încercăm să le facem viaţa uşoară aşa cum
ne-ar place şi nouă şi vom avea parte de dragoste pe acest pământ.
Ştiu că este greu să credem în dragoste şi bunătate dar atunci când simţim aşa ceva ne cuprinde o fericire interioară greu de descris şi nu cred că există interes mai divin, doar oamenii cu mintea defectă pot gândi altfel.
Putem face multe în viaţă şi ar fi bine să nu mai fim aşa strânşi în gândire ci să devenim cu adevărat superiori ca fiinţe.
Când o să simţiţi că începeţi să vă încărcaţi cu energie divină vie totul începe să devină posibil, doar că dragostea şi bunătatea vă face să fiţi vulnerabili în faţa răutăţii oamenilor.
Cu cât o să vă ridicaţi mai sus cu atât o să simţiţi viaţa aşa cum greu se poate descrie în cuvinte şi nu va mai conta nici o răutate pentru că o să-i vedeţi pe cei care fac rău ca pe nişte mărăcini uscaţi care fac umbră pământului fără rost şi se zbat în întuneric, cuvinte grele dar adevărate.
Un mărăcine uscat nu transmite nimic, are doar un fel de ghem cu ţepi unde-şi ascunde otrava pe care o împrăştie în jur şi mai ajunge câte un câine turbat în preajmă ce-şi face nevoile la rădăcina lui.
De la natură şi de la alte fiinţe care ne înconjoară putem învăţa multe şi cu mare uşurinţă.
Dacă oamenii ar trăi cu sufletul viaţa ar deveni uşoară, frumoasă şi cu adevărat divină şi împlinită, nu ar mai fi nevoie de atâta risipă de energie în direcţii complet greşite, de atâtea legi sau cum vreţi să le spuneţi făcute să îngrădească frumuseţea existenţei umane.
Omul a avut şi va avea multe realizări frumoase iar ştiinţa, arta şi cercetarea au făcut să iasă la iveală lucruri utile care ne încântă existenţa şi ne fac viaţa mai uşoară.
Einstein este considerat cea mai luminată minte care a existat vreodată însă avea o credinţă puternică în suflet şi simţea energia divină vie din interior fiind mereu plin de dragoste şi cu dorinţa de a face numai fapte bune.
Nici nu putea primi altfel atâtea cunoştinţe de la energia divină vie.
Omul când va conştientiza că există această energie divină vie care ne guvernează existenţa şi se află în noi prin sufletul nostru i se va schimba viaţa, îşi va găsi drumul spre fericire şi armonie şi va trăi cu totul altfel decât acum.
Dacă unora nu le place această denumire de Dumnezeu se va găsi în timp o denumire comună acceptată de toată omenirea.
Important este să lăsăm răutatea deoparte şi să nu mai judecăm semenii noştri, să învăţăm ce este dragostea şi bunătatea cu adevărat.
Nu mai avem nevoie de jertfe ca să înţelegem că există această energie divină vie, că avem o formă de viaţă supremă în infinit care vrea să trăim frumos în existenţa noastră limitată.
Oameni suntem toţi cei care purtăm acest chip dar din neputinţă ne urâm şi nu reuşim să ne acordăm înţelegere însă ar trebui să ne ajutăm între noi şi să ne facem viaţa cât mai frumoasă unii altora.
Suferinţa apare oricum în viaţa noastră pentru că avem bunici, părinţi, prieteni, animale apropiate care se duc aşa că nu ar trebui să mai adăugăm şi noi alta la cea pe care nu avem cum să o ocolim de-a lungul existenţei noastre.
Doar o educaţie sănătoasă şi o putere de înţelegere mai mare de către toţi cei care suntem pe acest pământ a problemelor de existenţă vor mai rezolva în timp din neajunsurile noastre existenţiale dar odată aşezaţi pe drumul bun vom reuşi în final să începem a trăi aşa cum ne este dat.
Omul a fost făcut să trăiască în pereche, bărbat şi femeie,  numai aşa se pot împlini sufletele noastre.
Familia este nucleul existenţei umane şi adevăratul izvor de fericire care creează premizele să poţi urca câte o treaptă
de-a lungul vieţii, să poţi înţelege frumuseţea existenţei umane, în rest totul rămâne o amăgire şi o rătăcire cu  rezultate false.
Familia este pentru cei puternici, înţelepţi şi plini de dragoste dar numai atunci când există cu adevărat, fără falsuri, trădare şi minciună sau un compromis ascuns.
Numai cine trăieşte la lumină cu adevărat, împăcat cu el şi cu cei care-l înconjoară iese din întunericul existenţei întâmplătoare unde se creează viaţă falsă trăită într-o existenţă înşelătoare şi distrugătoare pentru cei care se lasă ajunşi acolo.
Omul apare ca un brad falnic sau o floare gingaşă atunci când trăieşte cu sufletul, în dragoste şi fapte bune sau poate apare ca un mărăcine uscat care face umbră acestui pământ şi se zbate într-un fel de întuneric atunci când trăieşte în răutate, fals, compromis, minciună şi fapte urâte.
Calea de mijloc nu poate exista pentru că nu putem păcăli ceea ce ne-a creat şi poate ar fi bine să învăţăm să înfruntăm realitatea cu mai mult curaj şi înţelepciune şi să ne recăpătăm demnitatea de om aşa cum în istoria noastră au reuşit destui.
Din păcate răul se întinde repede şi cuprinde acest pământ, minţile umane defecte fiind singurele vinovate.
Răutatea câştigă teren în viaţa reală tocmai pentru că dragostea şi bunătatea nu pot face rău şi nu dau pedepse nefiind posibil aşa ceva iar iubirea, sexul murdar, trădarea şi minciuna atrag mai uşor şi sunt molipsitoare ca o ciumă fără scăpare.
Ca să te împlineşti ca om pe acest pământ va fi din ce în ce mai greu şi este păcat de noi pentru că am ajuns departe în evoluţia noastră şi avem o şansă pe care puţine vieţuitoare o au.
Omul a perceput tot mereu semnale de la energia divină vie şi a căutat să-şi explice credinţa pe care o are în suflet pentru că a simţit-o mereu fără voia lui.
Poate că a venit vremea să încheiem căutările noastre şi să încercăm să trăim natural şi frumos dar în armonie cu ceea ce ne-a creat şi ne face să simţim ce este viaţa pentru că sufletul nostru reprezintă viaţa şi ne face existenţa împlinită şi frumoasă.
Cine nu poate înţelege şi crede că am apărut din neant dă dovadă de slabă cunoaştere şi neînţelegere cumplită.
Nu am apărut din nimic pentru că nu aveam cum iar existenţa noastră este extrem de simplă, doar noi o complicăm din necunoaştere profundă cu mintea noastră  fără perfecţiune.
Nu plecăm nici în rai nici în iad şi nici o altă viaţă nu există iar sufletul nostru se desprinde doar de corp, se închide fereastra ce face legătura cu energia divină vie.
Îl avem în noi ca să-l împlinim prin dragoste dar se pare că avem o minte, acest program care ne dă mari bătăi de cap şi ne face existenţa grea depărtându-ne de scopul vieţii.
Să nu mai complicăm totul în jurul nostru şi să ieşim din această forfotă fără sens, să încercăm să simplificăm viaţa aşa cum este energia divină vie din noi, numai dragoste şi bunătate fără să mai adăugăm atâtea ingrediente şi atâta răutate care nu va face bine acestui pământ şi nici nouă niciodată.
Tot ce se întâmplă cu noi se explică prin existenţa energiei divine vii şi este bine să nu ne mai gândim la tot felul de fenomene paranormale sau supranaturale, la demoni, diavoli, stafii sau alte invenţii produse de încâlcita minte umană, toate acestea există numai în închipuirea unor minţi fără limpezime.
Puterile sau însuşirile ceva mai deosebite ale unor semeni
de-ai noştri sunt datorate unei armonii cu sufletul mai speciale şi se explică prin energia vie ce vine din suflet şi are puteri fără limită şi este bine să încercaţi cât mai mulţi cei care vă ştiţi puri şi cu fapte bune să evoluaţi spre această apropiere de divinitate şi veţi vedea că gândurile vă sunt ascultate şi o să puteţi face ceea ce nici nu vă imaginaţi.
Îndrăzniţi să trăiţi cu sufletul şi veţi fi surprinşi de puterile ce le veţi căpăta şi de fericirea divină din interior pe care o veţi cunoaşte.
Un reportaj la tv arăta un om care a crescut un pui de leu şi
l-a făcut mare după care l-a dus în savană şi după câţiva ani a mers să-l caute şi când s-au reîntâlnit leul masiv şi impunător a venit la el, la pus la pământ şi l-a luat în braţe ca pe un părinte pe cel care l-a crescut şi-l lingea pe faţă ca şi cum îl pupa de atâta dor şi dragoste.
Aceasta este dragostea din suflet şi nu este o joacă pentru că leagă două suflete aşa cum greu înţelegem.
Este singura legătură divină, în rest ce leagă omul este ca o regulă de convieţuire în societate cu valoare simbolică însă cine trădează dragostea din suflet şi o distruge face un mare păcat iar dacă aceasta nu mai există cei doi nu mai au nimic sfânt în comun.
Sau undeva într-o junglă oamenii de ştiinţă au descoperit că toate animalele de pe o rază de kilometri mergeau într-un singur loc să mănânce argilă şi se programau cu o exactitate greu de înţeles la anumite ore în aşa fel încât să nu se suprapună sau să se încaiere şi asta deşi destul de aproape mai era alt loc cu argilă.
După cercetări s-a descoperit că acolo unde veneau animalele argila avea proprietăţi deosebite de detoxifiere şi venind la câteva zile să mănânce organismul lor se curăţa de toxine şi preveneau boli şi suferinţe care puteau apare în timp din cauza diverselor plante otrăvitoare pe care le consumau fără să-şi dea seama.
Oamenii de ştiinţă nu-şi puteau explica toate acestea.
În natură există o armonie şi un ciclu de viaţă bine conturat iar energia vie din sufletele animalelor avea grijă de ele şi prin intuiţie le ducea acolo ca să le ferească de suferinţă.
Energiei divine vii nu-i place suferinţa deşi o primeşte cu bunătate însă îi răsplăteşte pe cei care dau dragoste şi ştiu să trăiască în armonie viaţa.
Numai omul distruge sisteme întregi de viaţă şi ecosisteme ale naturii care cu greu s-au dezvoltat şi în timp foarte îndelungat neînţelegând ce este aceea armonie.
Şi în mediul marin există o armonie dobândită în milioane de ani pe care tot omul îl afectează şi îl distruge din neştiinţă şi neînţelegere a vieţii.
Nu ne facem rău numai nouă ca fiinţe ci ajungem să distrugem din păcate un întreg sistem de viaţă de pe această planetă.
Există oameni care rezistă la temperaturi scăzute peste limitele umane normale sau au alte şi alte capacităţi deosebite însă totul se explică prin energia divină vie cu puteri fără limită pe care o avem în suflet.
Ceea ce numim noi frig este relativ pentru că îl simţim în funcţie de căldura care vine din suflet şi de multe ori la aceeaşi temperatură indicată de termometru simţim altfel temperatura care ne înconjoară; energia divină vie reglează totul în jur după reguli ştiute de ea.
Omul domină prin răutate şi forţă însă se îndreaptă către o dispariţie nedemnă şi-i păcat de noi pentru că arătăm frumos şi avem capacitatea să înţelegem viaţa cu adevărat.
Sufletul nostru, această fereastră care se află în inimă, se deschide după cum ştim să trăim viaţa, dacă trăim în răutate şi fapte urâte, cu o minte defectă şi bolnavă sufletul nostru se strânge şi rămâne cât un punct pentru că acolo există numai dragoste şi bunătate fără margini iar răutatea şi viaţa falsă este calea greşită a fiinţelor care nu-şi înţeleg menirea existenţei şi se pedepsesc singure.
Dacă reuşim să trăim în dragoste şi bunătate tot mereu şi să ducem o viaţă care tinde către perfecţiune sufletul nostru începe să se deschidă şi vom trece pe trepte de evoluţie la care nici măcar nu putem gândi acum.
Când fereastra se deschide suficient inima nu o vom mai simţi, rămâne în energia divină vie şi începem să simţim viaţa cu o putere greu de descris.
Treapta supremă de evoluţie a oricărei fiinţe din universurile fără sfârşit şi implicit a omului este să poată deschide fereastra complet aşa încât corpul să se contopească cu energia divină vie.
Cine ajunge pe această treaptă de evoluţie trăieşte cât vrea pentru că acolo, în energia divină vie, nu există timp, nu există boli iar puterea de viaţă este fără margini.
Se pare că doar Iisus a ajuns să deschidă fereastra complet şi să se contopească cu energia divină vie plin fiind de dragoste şi bunătate fără margini, faptele lui având menirea să ne arate cum este bine să trăim viaţa.
A ajuns pe treapta supremă de evoluţie din infinitul care ne înconjoară şi cu toate acestea era privit ca un ciudat de către cei care-l cunoşteau şi nici acum oamenii nu au puterea să-l înţeleagă însă energia divină vie a făcut în aşa fel încât lumea să i se închine pentru că şi-a împlinit sufletul aşa cum rar se întâmplă în acest infinit care ne înconjoară.
Dacă nu era omorât şi rămânea în starea aceea putea trăi şi astăzi dar nu aceasta este esenţa existenţei noastre să trăim veşnic ci să ne împlinim sufletul căt mai bine şi frumos posibil.
Dacă vreţi să simţiţi că trăiţi în fiecare an câte o viaţă deschideţi-vă sufletul şi contopiţi-vă cu energia divină vie, cu această formă de viaţă supremă care ne-a creat şi care este perfectă.
Răsplata divină este fără egal iar sufletul din noi ne înţelege extrem de bine şi nu-l vom putea păcăli în vecii vecilor.
Iisus, acel om care a făcut numai bine în jurul lui şi a dat dragoste şi bunătate fără limite a fost omorât de către poporul evreu din neştiinţă dar cu răutate şi din păcate majoritatea celor care se trag din acei oameni care i-au adus moartea trăiesc cu sufletul închis cât un punct şi astăzi ducând o povară grea şi iubind doar banii, fără să cunoască dragostea din suflet şi viaţa adevărată.
Dumnezeu s-a supărat pentru că trăia prin Iisus aşa cum dorea şi cum puţini oameni au puterea să înţeleagă şi curajul să trăiască viaţa.
Nu avem voie să facem rău niciodată mai ales celor care fac numai bine pe acest pământ.
Mergeţi şi priviţi o căprioară în ochi şi veţi vedea puritatea, nobleţea, bunătatea, gingăşia şi frumuseţea adevărată şi spuneţi atunci dacă puteţi face vreun rău unei aşa fiinţe.
Încercaţi să vă depăşiţi barierele cunoaşterii şi înţelegerii şi nu mai rămâneţi ancoraţi în ce a fost pentru că energia divină vie care ne-a creat nu ne vrea decât binele.
Gândiţi-vă numai ce înseamnă bunătate, dar profund şi după aceea încercaţi să înţelegeţi ce înseamnă bunătate fără margini.
Uitaţi toţi de răutate şi începeţi să faceţi numai bine în jur pentru că răsplata divină nu are egal şi nu va avea niciodată.

sursa: Florin Dragu, 26 mai 2015, vol. Esenţa Existenţei Umane,

editura Dobrogea, Constanţa, 2015