« Revista ASLRQ
Emil Glyf - X Factor
 
- Ai văzut? E nemaipomenit! Medicul era extaziat şi se tot învârtea fluturând rezultatele analizelor.
- Hai, calmează-te că-ţi pierzi controlul antropomorfic. Barbatul cărunt afişa un aer calm, dar mâna încleştată pe braţul fotoliului spunea altceva.
- Dă-l încolo de aspect că nu ne vede nimeni, eu vorbesc de scopul expediţiei noastre şi ţie îţi arde de aparenţe.
- Bine, ai dreptate, după analize se pare că am găsit, dar îţi dai seama că e vorba de un caz izolat. Mâna încleştată începea să-şi schimbe culoarea spre vineţiu, iar venele păreau că se transformă în tentacule încolăcite.
- Vom căuta un tipar... Ceva comun... Continua să se învârtă extaziat prin cabinet, iar oasele feţei păreau că se mişcă animate de o voinţă proprie pe sub pielea pe care apăruseră solzi mărunţi.
- Ştii bine că nu există aşa ceva. Câte analize ai făcut până acum? O mie? Două? Vorbea în continuare calm, dar ce se vedea acum pe braţul fotoliului nu mai avea nimic omenesc.
- Vom mai face alte mii şi vom găsi factorul comun. Deja faţa avea aspect reptilian si mainile care fluturau foile de analize aveau tentacule în loc de degete.
- Trebuie să trecem la alt nivel al căutarilor, să mărim numărul celor analizaţi...
- Da, da, să trecem la nivelul unui oraş întreg...
- De ce nu la nivelul unei ţări?
Medicul, sau fiinţa care-i luase locul, înţepeni pe tentaculele răsărite de sub halat şi-l fixa pe interlocutor cu toţi cei patru ochi ce până atunci se învartiseră independent în orbite.
- Crezi că e posibil? Vocea sâsâită încă reuşea să transmită emoţia anticipativă.
- Nimic mai simplu. E timpul să-i activăm pe cei infiltraţi în guvern. Le vom cere să decreteze obligativitatea analizelor medicale...
 
sursa text: Sfera Online", cu acordul autorului şi al revistei